REVIEWS

“Ik vond de cursus Mindfulness erg waardevol. De trainingen en (meditatie)oefeningen thuis hebben me bewuster gemaakt van mezelf en van handelingen en gedachten die voorheen automatisch gingen. Hierdoor is mijn leven rijker geworden: ik ben bewuster geworden van mooie momenten die voorheen aan me voorbij gingen. Door minder streng te oordelen over anderen maar vooral ook over mezelf ervaar ik minder stress en meer rust; ik kan veel meer genieten!  

 

Josine is een fijne trainster, ze is geïnteresseerd en betrokken. Ze motiveert op een positieve manier zonder te oordelen waardoor er een open en prettige sfeer was in de trainingen. Er zat een goede opbouw in het programma en ook de stiltedag vond ik erg bijzonder. Ik zou de training zeker aanraden!”

 

– Sigrid (33)

 

 

“Op de fiets naar mijn aller-allereerste mindfulnesscursus kwamen alle clichés voorbij: verstikking door wierrookstokjes, of twee uur luisterend naar boeddhistische belletjes, of nog erger pluizige gesprekken over een esoterisch heelal met mensen die zichzelf hebben gevonden in India (of zichzelf nog steeds zoeken). Maar als je dan bij Josine binnen stapt, vallen die angsten al vrij snel weg. Dit is gewoon normaal en relaxt! Toegegeven: er waren 5 kaarsen….maar dat kon ik aan.

 

Een 8-weekse training met Josine was mijn eerste aanraking met mindfulness. Ik heb de training zelf en haar ervaren als verrassend nuchter, afwisselend en leerzaam. Vooral de combinatie van eerst doen, ervaren en dan theorie beviel mij erg goed. De training en oefeningen werden een rustpunt en reflectiemoment in de week. Mij heeft het vooral ‘instrumenten’ of maniertjes gegeven. Zo kan ik in dagelijkse, stressvolle situaties mijn eigen gedrag en reacties snel herkennen en als automatisme een rustmoment inbouwen in plaats van gelijk reageren. Eigenlijk het nieuwe ‘tot tien tellen’ :-)!

 

Josine als begeleider ís mindfulness: ze luistert, vraagt door en zorgt dat iedereen leert. Ze weet erg goed waar ze mee bezig, zonder dat je dit op enig moment merkt. Zo zorgde ze dat iedereen uit een diverse groep persoonlijkheden zijn eigen lering optimaal kon trekken. Dat was erg knap. Persoonlijk vond ik de combinatie van haar achtergrond als arts en mindfulness docent erg fijn. Al met al: twee duimen omhoog en een dikke aanrader!”

 

– Sabine (32)