VOOR WIE?

Mindfulness training is voor iedereen die een investering wil doen in het verbeteren van de kwaliteit van zijn of haar leven. Iedereen kan leren om met meer aandacht in het moment te aanwezig te zijn, het is een vaardigheid die je kunt trainen.

 

Mindfulness is een effectieve methode als je wil leren omgaan met stress, piekeren, last hebt van angst, onzekerheid, somberheid, burn-outklachten of chronische pijn of andere lichamelijke klachten.

 

Maar ook als je geen klachten of problemen hebt kan mindfulness je leven op een positieve manier beïnvloeden en helpen om bewuster in het moment aanwezig te zijn, makkelijker te leven en meer te genieten.

 

Je hoeft geen ervaring te hebben met meditatie of yoga om de training te kunnen volgen.

 

Omdat dagelijks oefenen een heel belangrijk onderdeel is van de training, is het van groot belang dat je als deelnemer gemotiveerd bent. Het resultaat van de training wordt bepaald door je inzet.

 

Contra-indicaties:

Er kunnen omstandigheden zijn waardoor de training (tijdelijk) niet bij je zou kunnen passen.

Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan acute psychische problemen, waarbij je beter voor individuele therapie kunt kiezen.

Voorafgaand aan de training vindt er altijd een uitgebreid intakegesprek met de trainer plaats, waarin de afweging wordt gemaakt of mindfulness op dit moment in jouw leven past.